Vysotskij og Øverli

jorn_simen_forteller

Gjennom årene er jeg blitt kjent med familien til Vysotskij, mange av vennene hans og tre av de fire konene hans.

Moren Nina Maksimovna (død 2010) var ei flott dame som livnærte seg som tysklærer. Hun bodde i Vysotskijs fine og store leilighet i Moskva og tok oss i mot med åpne armer da vi spurte om å spille inn min andre Vysotskij-CD  «Russlands Hus»  der.

Jeg synger  på Vysotskijs grav 25 januar, bursdagen hans.  Foran står det rundt 1000 russere.
Jeg synger på Vysotskijs grav 25 januar, bursdagen hans. Foran meg står det rundt 1000 russere.
Vysotskijsynging på gata i Moskva
Vysotskijsynging på gata i Moskva
Jeg synger og forteller på en musikkskole et sted på Kola-halvøya etter en konsert vi hadde hvor disse jentene og mange av venninnene deres overtok 2. verset på «Sang om en venn» under konserten!   Foto: Sven Ohrvik
Jeg synger og forteller på en musikkskole et sted på Kola-halvøya etter en konsert vi hadde hvor disse jentene og mange av venninnene deres overtok 2. verset på «Sang om en venn» under konserten! Det var jo “deres sang”, så de bare måtte delta. Vi ble gode venner.
Foto: Sven Ohrvik
Moren til Vysotskij, Nina Maksimovna, viser meg de sju-strengete gitarene hans.
Moren til Vysotskij, Nina Maksimovna, viser meg de sju-strengete gitarene hans. Nina fortalte at stolen på gitaren hun holder røk akkurat i det øyeblikk Vysotskij døde.
Med Vysotskijs første kone Izza. Til venstre Russlands fremste Vysotskijekspert og min gode venn professor Vladimir Novikov.
Med Vysotskijs første kone Izza. Til venstre Russlands fremste Vysotskijekspert og min gode venn professor Vladimir Novikov.
I leiligheten hvor Vysotskij bodde. Fra venstre: JSØ, tolken, moren Nina Maksimovna, plateprodusent Erik Hillestad og Vysotskij sjøl!
I leiligheten hvor Vysotskij bodde. Fra venstre: JSØ, tolken, moren Nina Maksimovna, plateprodusent Erik Hillestad og Vysotskij sjøl!