Ulvejakten

Ønsker du å kjøpe PDF versjonen av boken?

Vipps 300kr til 958 61 711, husk å legge ved din epostadresse. Boken kommer på mail innen kort tid. 

Blåmann forlag ga høsten 2000 ut Ulvejakten – en biografi over den kjente russiske sanger og gitarpoet Vladimir Vysotskij skrevet av Jørn Simen Øverli.

På norsk har det ikke vært skrevet noen ting før Øverlis bok kom. De spredte opplysningene som kommer om ham i media av og til er ofte feil. Den enorme populariteten som disse undergrunnssangerne opplevde blant folket under sovjetkommunismens totalitære styresett – hvilke teknikker de benyttet seg av i skrivingen for å unngå sovjetsstatens sensur og straff – blir grundig analysert og behandlet i boken.

Boka er for det første en biografi som forteller den dramatiske historien om livet til Vysotskij. Men den er også et viktig historisk dokument fra vår nære fortid som forteller nye lesere om kulturpersoners kamp for frihet og menneskeverd. Øverli avliver også en del av mytene som har bygd seg opp om Vysotskij men kommer også med nye avsløringer.

Dessuten tar Øverli for seg framføringsmåten hans, analyserer verket og går nøye gjennom tekstene i mange av sangene. Forfatterens ærend er også å undersøke og forklare den enorme populariteten og den utrolige betydningen denne artisten lenge har hatt i Øst-Europa, og som han fremdeles har i Russland.

leave1