Lytt og se

TV-innslag fra NRK Dagsrevyen  i 2005

Debatt og unnskyldning

leave3Etter utgivelsen av Jørn Simens første Prøysen-CD i 1992   »I min fars hus er det mange rom og de fleste er i kjelleren» ble det en stor mediadebatt med høy temperatur. Prøysen Venner og flere andre ville forby hele CD-en. 10 år etterpå kom det en unnskyldning fra Prøysen Venner:

Prøysens Venners unnskyldning

Jørn Simens kronikk i Klassekampen 2004

leave4

Lyden av Prøysen

Dette TV-programmet er fra en forestilling vi hadde 3 kvelder i  august 2014  i det nye kulturhuset i Hamar.  TV-programmet ble sendt 5 ganger i jula det året og ble betegnet i media som kanskje det viktigste kunstneriske bidraget i jubileumsåret for Prøysen.

lyden_av_proysen_nrk

Se dokumentaren på NRK TV

leave1Mye av konserten er spilt inn på en CD på GRAPPA.  En nedstrippa versjon kommer på Josefine Visescene onsdag 11 februar 2015.

Konsert i Røyken Jazzforum

Her er en konsert vi hadde i Røyken Jazzforum i februar 2006 hvor jeg «prater» med Prøysen. Jeg har ikke vridd på meningene til Prøysen.

Piano: Helge LienSaksofon: Rolf-Erik Nystrøm

Prøysen i Sveriges Radio og TV

Her er en video med et gammelt opptak fra Sveriges radio (SR) fra 1960-tallet. Prøysen synger og blir intervjuet. I de svenske innslagene i TV og radio blir Prøysen behandlet som en kunstner og intervjuerne stiller vettuge spørsmål og har tydeligvis studert verket hans. Til sammenliknin preges norske innslagene i NRK fra samme tid av at intervjuerne behandler Prøysen mest som en morromann.

leave3