homepage_illustration

Musikk

Plater

PLATER KAN BESTILLES PÅ KIRKELIG KULTURVERKSTED, KKV

gull_i_mun_cover_smallGull i munn – Sølvguttene synger Prøysens gutteviser med Jørn Simen Øverli (2014)

LES MER

KJØP PLATE

fxcd_382Markaviser (2012)

Nordmarka og Krokskogen har rommet tømmerhoggere og godseiere, krypskyttere og skiløpere, budeier, damvoktere, huldre, jegere, vandrere, spellemenn, rallare og Milorg-menn.

Og alle finnes det en vise om!

LES MER

KJØP PLATE

fxcd_368Karuzela (2010)

Jørn Simens kjærlighet til og fascinasjon og interesse for slavisk kultur og musikk avspeiler seg på denne CD-en med hans gjendiktninger og hans polsk-norske band.  Her er det sentrale polske sanger som de fleste polakker kan.  Alle i Norge kjenner noen polakker i dag, men hva vet vi egentlig om den største innvandrergruppa vår?  Kan vi noen polske sanger? Her er en snarvei inn i polsk tanke- og forestillingsverden.

LES MER

KJØP PLATE

Septemberstille

Duett med Tora Augestad

Karusell med madonnaer

Med Joanna Lewandowska og Tora Augestad

prøysen v3.inddPrøysenvisene som forsvant (2005)

Denne CD-en er bygd på opptak med Alf Prøysen som Jørn Simen har funnet i  NRKs arkiver. Mange av dem ble sunget inn av Inger Jacobsen, hans favoritt blant alle damer som har tolket Prøysen. De fleste av visene på denne CD-en  har ikke vært publisert etter at de ble brukt en gang eller to i NRK  i Prøysens samtid. Ikke fordi de ikke holder mål, tvert i mot, men antakelig fordi de ikke passet inne i datidas «liksomglade» forståelse av Prøysens viser. 

KJØP PLATE

Mer info om plata ...

fxcd_263Pengenes oppmuntrende virkning (2004)

På denne plata her Jørn Simen tatt for seg en gammel kjærlighet: Hanns Eislers sterke melodier.

Med disse som utgangspunkt har han laget personlige norske versjoner av en rekke fortettete tyske og tysk/amerikanske sanger.De fleste har originaltekster avBertolt Brecht , og få er presentert i Norge tidligere. Dette er ydmyke, assosiasjonsrike og liketille sanger, med overraskende innfallsvinkler. Gjennomgangstemaet er flyktningetilværelse på flere plan.  Muntre viser i dypt alvor. Relevante og viktige sanger å lytte til mens krig og  markedsøkonomisk tenkning dominerer verden på flere og flere områder. På plata og på konserten gjør Øverli musikalsk fornyende dypdykk i sangene i samarbeid medStian Carstensen (trekkspill, banjo, cembalo, fele) og Arve Henriksen (trompet). Resultatet kan betraktes som en blanding av ny musikk, jazzimprovisasjon og viser.

Eislers eggende arrangement blir videreført i dagens musikkspråk.

KJØP PLATE

Mer info om plata ...

fxcd_239

Sannheten og Løgnen – samle-CD (2001)

Jørn Simen Øverli greier kunststykket å bryte gjennom vanen. Han vrenger fram det ekte og rå, uten å miste varmen i det han synger. Her er Jørn Simens beste samlet på en og samme CD.

Best.nr. FXCD 239 hos Kirkelig Kulturverksted.

KJØP PLATE

Mer info om plata ...

cd-teietidTeietid (2001)

Viseboka “Baksideviser” med tekster av Arnljot Eggen og melodier av Finn Ludt og andre kom i 1970. Ei lita tynn flis av ei bok forandra vise-Norge for alltid. Dikteren Arnljot Eggens navn ble brakt ut til en større krets og et nytt publikum. Med ett forsvant mye av idyllen og de vare stemningene ut av norsk visesang. Denne boka viste at det gikk an å skrive og synge gode viser med sviende satirisk brodd og ironi om norsk samtid.Sanger som «Berre», «Finale-vise», «Nei, pengane er ikkje alt», og ikke minst «Kvar skal vi bu». Særlig den siste viser at god tendenskunst overlever. Sangene som er med på CDen er like aktuelle i dag.

Via music – Best. nr. vcd 384

KJØP PLATE

Mer info om plata ...

fxcd_166

Russlands hus (1996)

Nok en plate med Vysotskij; “Russlands sjel og samvittighet”. I tråd med opphavsmannen har gjendiktningene mye innhold og lite pynt. CD-en er innspilt i Vysotskijs leilighet og i Taganka-teateret i Moskva, med norske og russiske musikere. Improvisasjonsmusikerne Stian Carstensen, trekkspill og Arve Henriksen, trompet er med. Dette er Jørn Simens faste musikere på konserter.

Best.nr. FXCD 166 hos Kirkelig Kulturverksted.

KJØP PLATE

 

fxcd_113

I min fars hus er det mange rom og de fleste er i kjelleren –Jørn Simen Øverli synger Prøysen (1992)

Hvorfor skal Alf Prøysens viser alltid låte koselig og snilt? Jørn Simen Øverlis usminkede versjoner utløste en opphetet debatt som vi knapt trodde var mulig anno 1992. Produksjonen inneholder bl.a. “Slipsteinsvæilsen”, “Lomnæsvisa”, og “Steinrøysa neri bakken”.

Best.nr. FXCD 113 hos Kirkelig Kulturverksted.

KJØP PLATE

fxcd_89

Levende bandasjer (1989)

Vladimir Vysotskij er for Øst-Europa det Bob Dylan er for Vesten. Her finner du en rekke av Vysotskijs store klassikere i Jørn Simens versjon; Ulvejakten, Ingenmannsland, Han rakk ikke å elske, Det verste jeg veit osv. Universelle sanger som berører alle, ikke minst de som tror de har sitt på det tørre. Platen fikk Spellemannprisen i 1989.

Best.nr. FXCD 089 hos Kirkelig Kulturverksted.

KJØP PLATE

fxcd_64

Den røde bussen (1986)

Jørn Simen Øverli reiste i et hardt prøvet Polen, samlet inn sanger og gjendiktet dem til norsk. Sangene er gjennomstrømmet av vitalitet, kraft, vidd, surrealisme og galgenhumor og spenner fra det høystemte til det dagligdagse. Både «Jul i Sibir» og «Selvportrett» ble utgitt som singel og begeistret et stort publikum. Nå tilgjengelig som CD.

Best.nr. FXCD 064 hos Kirkelig Kulturverksted

KJØP PLATE