Madonna og menneske

Øyonn Groven Myhren og jeg har laget en forestilling om huldra som egner seg for alle aldersgrupper.  I arbeidet mitt med markavisene som ble til en CD og en bok som kom ut høsten 2012, fant jeg også flere flotte hulder – og kulokker. Alle lokkene, sangene og historiene har jeg funnet Nordmarka og på Krokskogen, men dette stoffet er allmengyldig og er beregnet for folk som ikke er lokalkjent også.

Denne forestillingen kan vi gjøre helt akustisk de fleste steder: i markastuer, lavvoer, utendørs om sommeren, på skoler og liknende steder. I større saler gjør vi det sjølsagt med PA-anlegg.

Øyonn synger og lokker og spiller seljefløyte, lyre og basslangeleik (den eneste i verden!). Hun er av norsk huldreslekt fra 14-1500 tallet.

Jørn Simen synger og forteller og spiller gitar.

«Huldra lider av ulykkelig kjærlighet til menneskene og ønsker mest av alt å gifte seg med en menneskemann.»leave1

«Jor Hakloa, finsk innvandrer fra Savolaxvar den første som bosatte seg permanent i Nordmarka, og han hadde felles tjenestejente med huldra, det var noe alle visste.»

foto: Helge Lien
foto: Helge Lien

markahuldra

Jørn Simen Øverli | Øyonn Groven Myhren

leave3

Europeiske kvinneportretter

Jørn Simens gjendiktninger av europeiske sangpoesi-skatter.

Sammen med Siri Malmedal Hauge og Espen Leite.

MADONNA OG MENNESKE OFFICIAL PROMO from carl j asquini on Vimeo.

Videosnutt: https://vimeo.com/371923442/d442d7ea87

Siril Malmedal Hauge, vokal. Allerede etablert som en av Norges fremste jazzvokalister. Flere CD-er og band med eget stoff. http://sirilmalmedalhauge.com/

Espen Leite, akkordeon. Sjangeroverskridende musiker og komponist. Spiller med verdensstjerner.

Jørn Simen Øverli, vokal, gitar. Mange priser for gjendiktninger og annet. Gjenforteller sangpoesi fra Sentral-og Øst-Europa som kan oppleves som snarveier inn i andre kulturer. Et langt viseliv. http://www.jornsimen.no/

Alf Prøysens sier: «Viser skal være som en roman i frimerkeformat. Stort innhold skal presses inn på minimum av plass.»

Vi leter etter slike viser i Europa og finner dem blant annet hos: Agnieszka Osiecka, Vladimir Vysotskij, Bertolt Brecht, Jaques Brel, Julian Tuwim, i polske folkeviser, og i filmer.

Jørn Simen gjendikter stadig og nye viser kommer til.

Kontakt Jørn Simen på 95861711 eller jornsimen@jornsimen.no for booking.