Gull i munn

Sølvguttene synger Prøysens gutteviser

Familiekonsert med Sølvguttene, Jørn Simen Øverli og Henning Sommerro.

I 2014 er det 100 år siden Alf Prøysens fødsel, og det markerer Sølvguttene gjennom konserter med viser av vår alles kjente og kjære nasjonalskald. Sølvguttenes forhold til Alf Prøysen strekker seg langt tilbake i tid, titt og ofte framførte vi visene hans under Barnetimen for de minste på NRK, i tillegg til at vi spilte inn en plate med Prøysen-viser på 1950-tallet.

Konsertene er et dypdykk inn i Prøysens skattkiste og inneholder både kjente og ukjente viser, nye melodier i fantasifulle arrangementer av Henning Sommerro, Sølvguttenes dirigent Fredrik Otterstad og Jørn Simen Øverli. Her vil man både kunne nynne med til sanger hele familien kjenner, men også overraskes over melodier og tekster mange ganske sikkert ikke har hørt før. Guttevisene vi tar for oss illustrerer utviklingen fra gutt til mann gjennom Prøysens innsiktsfulle tekster. Alderen til Sølvguttene på scenen er fra 8 til 23 år.

Med oss på konsertene har vi en av landets fremste Prøysen-tolkere, Jørn Simen Øverli. Med piano, trekkspill, gitar og kontrabass blir dette et ensemble som vil kle Prøysens viser i en drakt alle vil like.

leave1

Platen Gull i mun – Prøysens gutteviser

gull_i_mun_cover

soelvguttene_foto_erlend-berge_small

Sølvguttene, sangJørn Simen Øverli, solist og gitar Hennig Sommerro, pianoFredrik Otterstad, dirigent og kontrabass

Sølvguttene er å regne som en institusjon i norsk musikkliv. Koret, som mange forbinder med julen, opptrer året rundt med et bredt repertoar, alt fra Brahms Requiem til Alf Prøysen via Vinnie & Nils Noa.

Jørn Simen Øverli er visesanger og har jobbet mye med Prøysen-stoff, laget epokegjørende tolkninger, funnet upubliserte Prøysen-viser, satt i gang Prøysen-debatter, laget Prøysen-CDer og mange radioprogrammer om ham.

Henning Sommerro er musiker og komponist og står bak en lang rekke arrangementer som har gitt han nominasjon til Nordisk Råds Musikkpris i 2008. I 2013 ble han utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden.

leave3

For booking og mere informasjon:

E-post Fredrik Otterstad: post@solvguttene.no    eller Jørn Simen Øverli:  jornsimen@jornsimen.no